Luomu­säilöheinä

Luonnonmukainen viljelymenetelmä

Luomu tarkoittaa muun muassa ettei torjunta-aineita käytetä rikkakasvien ja tuholaisten torjunnassa, vaan käytetään muita haasteellisempia keinoja. Lannoitteetkin ovat luomuun hyväksyttyjä, kuten oheistuotteena syntyvää melassia ja vinassia.
Luonnonmukainen viljely on pitkäjänteistä työtä, jossa viljelykierrolla ja eri kasveilla on merkitystä ravinteiden ja rikkakasvien (n.s. ei-toivottujen kasvien) kurinpidossa. Jokaisen pellolla tehtävän toimenpiteen vaikutus on harkittava eri näkökulmista. Onnistuessa se on palkitsevaa, mutta epäonnistumisiakin tulee, usein sään epäsuosiollisesta vaikutuksesta.

Viljelykasvit

Perusviljelykiertomme on 2-5 vuotta nurmia, jonka jälkeen 1-2 vuotta viljaa. Pääkasvimme on luomukuivaheinä ja luomusäilöheinä lampaille, hevosille, naudoille ja jyrsijöille, kuten kaneille. Käytämme erilaisia siemenseoksia.
Kuivaheinälle on oma kuivurinsa. Sinimailanen on esimerkiksi loitokasvi tietyille hevosille mataline sokerineen ja korkeine valkuaisineen. Viljakasvina on yleensä kaura, ja viljelytavoitteena elintarvikelaatu.
Näiden lisäksi meillä kasvaa nykyään riistapeltoja, hyönteispeltoja erityisesti mehiläisiä varten, suojavyöhykkeitä ylivaluma-alueilla, viherlannoitusnurmia sekä ELY- sopimuksia maiseman ja vanhojen laidunmaiden ennallistamisesta.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä varauksiin, elämyksiin tai muihin asioihin liittyen – soita tai lähetä viesti! Vastaamme mahdollisimman pian ja käsittelemme tiedot luottamuksellisesti.

Palvelemme myös ruotsiksi ja englanniksi!

Peter@skarsbole.fi

040 559 5159

Hanne@skarsbole.fi

050 5741 740

8 + 2 =