Koivuklapit

Täydennä varastoa aina ennen talvea

Alkusyksyllä klapit ovat kuivat ja sää useimmiten hyvä. Kannattaa aina olla liikkeellä klapienhankinnassa hyvissä ajoin ennen talvea. Koivuklapimme ovat 25 ja 30 cm, ja valmistetaan paikallisesta koivumassapuusta. Katkonta ja kuivaus tehdään maatilalla.

Paikallista energiaa ja lämpöä

Koivuklapit ovat paikallista ja uusiutuvaa energiaa, kun puut tutkimusten mukaan sitovat enemmän CO² kuin mitä vapautuu puun palaessa. Myös ilmastonjalanjälki on osittain kompensoitu uusilla kasvavilla puilla. Istutamme metsässämme keskimäärin 1000 uutta puutta vuosittain.

Yleiset klapimitat

1,0 irto- tai heittokuutio = 0,7 pinottu kuutio = 0,5 kiintokuutio

(1 kuutiometri = 1 m x 1 m x 1 m)

Klapien varastointi ja polttaminen on tärkeää eteenkin lähiöissä

Klapien polttaminen aiheuttaa vähemmän ilmahaittoja kun hormi on nuohottu säännöllisesti ja polttotilan hapen saanti on riittävää. Modernilla klapiuunilla voi olla useampikin ilmaluukku puhtaammalle palamiselle.
Varastoi klapeja puuliiterissä missä ne pysyvät kuivina. Tuo klapit huonelämpöön 1-2 vrk ennen polttoa. Silloin pintakosteus haihtuu ja klapit lämpenevät, jolloin ne syttyvät helpommin ja palaavat puhtaammin alusta lähtien.

Suunnitelmallista puunpolttoa

Polttamalla klapeja päivittäin, varaava takka ja hormi pysyvät myös lämpiminä ja antavat tasaisen lämmön huoneeseen. Kun puu palaa puhtaasti, savupiipusta ei juuri näy savua. Nuohoojalta voi aina kysyä neuvoa vaikka hormin kunnosta ja muusta polttamiseen liittyvästä.

Kotiinkuljetus

Toimitamme koivuklapit kotipihallesi joko irtotavarana tai suursäkeissä, riippuen kuljetustekijöistä. Pieni rahtiveloitus lisätään hintaan paikkakuntakohtaisesti.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä varauksiin, elämyksiin tai muihin asioihin liittyen – soita tai lähetä viesti! Vastaamme mahdollisimman pian ja käsittelemme tiedot luottamuksellisesti.

Palvelemme myös ruotsiksi ja englanniksi!

Peter@skarsbole.fi

040 559 5159

Hanne@skarsbole.fi

050 5741 740

9 + 7 =