Koivuklapeja

Ekologinen tuotanto

Paikallinen raaka- aine eli koivumassapuu, paikallinen työvoima, sekä luonnollinen aurinko- ja tuulikuivatus ovat olleet avainsanamme jo vuodesta 1999. Kun klapit ovat kuivat, ne ajetaan halliin varastoon, toimituksia odottamaan.

Hyvä laatu kestää näin asiakkaalle asti, mikä on tärkeää, koska koivuklapit tuodaan sisätiloihin. Monesti ne ovat myös osa kodin sisustusta. Koivuklapien standardimitat ovat 25 ja 30 cm. Keväällä tilatessa on mahdollista varata myös 42 cm klapeja. Toimitukset hoidetaan omalla maatilakalustolla syksyn ja talven aikana.

 

Paikallista energiaa

Koivuklapit ovat paikallista ja uusiutuvaa energiaa, kun puut tutkimusten mukaan sitovat enemmän CO² kuin mitä vapautuu puun palaessa. Myös ilmastonjalanjälki on osittain kompensoitu, sillä istutamme metsässämme keskimäärin 1500 uutta puutta vuosittain.

Klapimitat

  1. 1,00 irto- ja heittokuutio = noin 0,65 pinokuutio = noin 0,50 kiintokuutio
  2. 1 kuutiometri = 100 cm x 100 cm x 100 cm
  3. Keskimäärin säännöllisesti klapeja polttavat asiakkaamme ostavat viisi irtokuutiota vuodessa.

Klapien varastointi ja polttaminen

Klapien polttaminen aiheuttaa vähemmän ilmahaittoja kun hormi on nuohottu säännöllisesti, ja polttotilan hapen saanti on riittävää. Modernilla klapiuunilla voi olla useampikin ilmaluukku puhtaammalle palamiselle.

Varastoi klapeja varastorakennuksessa missä ne pysyvät kuivina. Tuo klapit huonelämpöön 1-2 vrk ennen polttoa. Silloin pintakosteus haihtuu ja klapit lämpenevät, jolloin ne syttyvät helpommin ja palaavat puhtaammin heti alusta.

Polttamalla klapeja päivittäin, varaava takka ja hormi pysyvät lämpiminä ja luovuttavat tasaisen lämmön huoneeseen. Nuohoojalta voi aina kysyä neuvoa hormin kunnosta ja muusta polttamiseen liittyvästä.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä – soita tai lähetä viesti! Käsittelemme tiedot luottamuksellisesti.

 Vi betjänar även på svenska! You can also book in english!